ua en ru

Порошенко звільнив суддю, що арештовував активістів Майдану в Дніпропетровську

Порошенко звільнив суддю, що арештовував активістів Майдану в Дніпропетровську Фото: Петро Порошенко

Порошенко звільнив суддю Бабушкінського райсуду Дніпропетровська за порушення присяги

Президент України Петро Порошенко звільнив суддю Бабушкінського районного суду Дніпропетровська Миколу Бібіка, який приймав рішення про арешт активістів Евромайдану у Дніпропетровську. Про це свідчить відповідний указ №651.

"Відповідно до пункту 5 частини п'ятої статті 126 Конституції України постановляю: Звільнити Бібіка Миколу Миколайовича з посади судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська у зв'язку з порушенням присяги судді", - сказано в документі.

Раніше ЗМІ повідомляли, що суддя Бібік взяв під варту активістів, які проводили акцію протесту в центрі Дніпропетровська 26 січня 2014 року, чим порушив міжнародні та українські нормативно-правові акти.

Нагадаємо, Вища рада юстиції внесе постанову до Верховної Ради України щодо звільнення судді Деснянського районного суду Києва Ірини Татаурової за порушення присяги.

15 травня 2015 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань проти судді були внесені відомості за ч.2 ст.375 Кримінального кодексу. Так, правоохоронці підозрюють Татаурову в прийнятті неправосудних рішень щодо арештів учасників Евромайдану у січні 2014 року.