ua en ru

Порошенко: Україна - країна героїв, яким ми зобов’язані незалежністю

Порошенко: Україна - країна героїв, яким ми зобов’язані незалежністю фото: Петро Порошенко (eurosolidarity.org)
Автор: РБК-Украина

Порошенко почтил память защитников Украины, которые погибли в боях за государство

П’ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко з дружиною Мариною вшанували пам’ять захисників України, які загинули в боях за державу.

Про це повідомляє прес-служба на сайті політсили.

Церемонія вшанування відбулася у меморіальному комплексі "Зала пам’яті" на території Міністерства оборони України, який був відкритий 14 жовтня 2018 року.

Меморіальний комплекс був створений за сприяння та ініціативи п’ятого Петра Порошенка. У меморіалі щоденно відбувається ритуал поіменного згадування воїнів Збройних сил, що загинули у день ритуалу, починаючи з 1992 року у боях за Україну або у миротворчих місіях. Після кожного прізвища лунає дзвін пам’яті.

Порошенко: Україна - країна героїв, яким ми зобов’язані незалежністю

"Я хочу скористатися цією можливістю, аби привітати всіх українців з величезним святом. Святом Дня захисника Вітчизни. Дуже важливо, що це свято збігається із днем Покрови Пресвятої Богородиці. Хтось бачить в цьому символізм тримання традицій української армії, українського війська з княжими дружинами, з вояками УПА, з вояками УНР, зі славетними історичними героями. Бо історія України – це є історія українських героїв. А для когось дуже важливі герої XXI століття, які віддали своє життя для того, аби зупинити російського агресора, для того, щоб врятувати Україну", - сказав Порошенко.

Своєю чергою, Марина Порошенко привітала усіх українців зі святом Захисника України. На її думку, будь-яка держава не може існувати без сильного війська, яке береже суверенітет і цілісність країни.

"Ми сьогодні віддаємо нашу шану і повагу всім захисникам, які боронили і боронять кордони України. Схиляємо голову перед тими, хто віддав своє життя за вільну, незалежну і прогресивну Україну", - сказала Марина Порошенко.

Нагадаємо, 14 жовтням українці відзначають державне свято День захисника України.

День захисника України був оголошений державним святом та вихідним у 2015 році з ініціативи п'ятого президента України Петра Порошенка.

День захисника України відзначається щороку 14 жовтня у день Покрови Пресвятої Богородиці водночас з іншим святом - Днем українського козацтва.