ua en ru

Порошенко: Україна потребує виробництві ракет і боєприпасів

Порошенко: Україна потребує виробництві ракет і боєприпасів Фото: Петро Порошенко

Президент зазначив, що вже в цьому році необхідно запустити серійне виробництво

Президент Петро Порошенко на засіданні РНБО наголосив на необхідності створення в Україні виробництва ракет і боєприпасів. Про це повідомляє прес-служба президента.

Глава держави підкреслив, що зараз держава орієнтується на виробництво і закупівлю нових озброєнь і техніки, розроблених за останні два роки вітчизняними конструкторськими бюро.

Порошенко також зазначив, що вже в цьому році не тільки повинні бути представлені досвідчені зразки, але і запущено серійне виробництво.

"Це повинні бути не тільки гасла, заклики, а конкретний термін з необхідним фінансуванням, замовленням виробництва найбільш дефіцитних видів боєприпасів", - сказав він, доручивши прискорити реалізацію цього проекту.

Президент також доручив госзаказчикам разом з концерном "Укроборонпром" забезпечити розробку і закупівлю ракетного озброєння в рамках проекту "Вільха", комплексів крилатих ракет на основі технічних рішень проекту "Нептун" нових зразків артилерійських систем, високоточних ракет і боєприпасів, протитанкових ракетних комплексів, нових засобів автоматизації артилерійських підрозділів, автоматизованих комплексів розвідки

Особливу увагу Порошенко звернув на безпілотні літальні апарати, у тому числі ударні, бронетранспортери нового покоління, засоби зв'язку та управління, навігаційну апаратуру, технології і матеріали космічної розвідки.

Крім того, повідомив глава держави, для Повітряних сил Збройних Сил планується розробка і закупівля модернізованих літаків, вертольотів, створення зенітного ракетного комплексу середньої дальності, модернізація наявних зенітних ракетних комплексів, засобів радіолокації, станцій оптоелектронного придушення. Для Військово-морських сил, за його словами, будуть закуплені морські засоби ураження та проаналізовано закупівля бойових кораблів і броньованих артилерійських катерів.

Нагадаємо, раніше Рада національної безпеки і оборони України доручила Кабінету міністрів до 5 лютого 2016 року затвердити державний оборонне замовлення на поточний рік.