ua en ru

Порошенко судиться з BBC через публікацію про виплати за зустріч з Трампом, - The Telegraph

Порошенко судиться з BBC через публікацію про виплати за зустріч з Трампом, - The Telegraph Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко намагається довести, що BBC оббрехала його

Президент України Петро Порошенко подав в суд на BBC через публікацію про виплату 400 тис. доларів за організацію зустрічі з американським лідером Дональдом Трампом. Про це пише The Telegraph.

Повідомляється, що Порошенко в суді намагається довести, що BBC його оббрехала. Зокрема, його адвокати наполягають на визнанні даної інформації такою, що порочить честь і гідність президента України. За їх словами, публікація була вкрай небезпечною, оскільки президент бере участь у просуванні антикорупційних заходів.

Відзначимо, в травні вийшла публікація BBC з твердженням про те, що посередники Порошенка таємно виплатили близько 400 тис. доларів особистому адвокату Трампа Майклу Коену за організацію переговорів між двома лідерами в червні 2017 року. За даними видання, за офіційними каналами український президент зміг домогтися кількох хвилин перемовин і рукостискання, проте хотів більшого. Згодом Порошенко називав зустріч з Трампом "істотним візитом", в ході якого сторони військове співробітництво.

На сьогодні публікація залишається доступною на веб-сайті BBC.

Нагадаємо, раніше в Адміністрації президента України Петра Порошенка підтвердили зустріч головного стратега його виборчої кампанії 2014 року з командою американського політтехнолога Пола Манафорта.

Дана інформація з'явилася після того, як його колишній партнер Рік Гейтс заявив, що Манафорт допомагав Порошенку під час президентської кампанії.