ua en ru

Манафорт брав участь у президентській кампанії Порошенка, - Гейтс

Манафорт брав участь у президентській кампанії Порошенка, - Гейтс Фото: Петро Порошенко і Пол Манафорт (колаж РБК-Україна)

За словами Гейтса, вони з Манафортом востаннє працювали в Україні над кампанією "Опозиційного блоку" в жовтні 2014 року і асистували Порошенка

Колишній партнер Пола Манафорта Рік Гейтс заявив, що Манафорт допомагав українському президенту Петру Порошенку під час президентської кампанії 2014 року. Про це повідомляє телеканал NBC, кореспондент якого знаходиться на судовому засіданні по справі Манафорта.

За його словами, востаннє вони з Манафортом працювали в Україні перед парламентськими виборами в жовтні 2014 року.

"Гейтс зазначив, що востаннє вони з Манафортом працювали в Україні над кампанією "Опозиційного блоку" перед парламентськими виборами у жовтні. Компанія також асистувала Петра Порошенка", - повідомляє NBC.

При цьому Гейтс розповів, що вони не отримали повного гонорару за свої послуги.

Нагадаємо, Гейтс на суді підтвердив, що українські клієнти політтехнолога перерахували йому мільйони доларів. Під час суду Гейтс заявив, що в Україні Манафорту заплатили мільйони доларів за роботу. Ці гроші вони перераховували на незареєстровані банківські рахунки Манафорта на Кіпрі.

Газета The Washington Post повідомляє, що Гейтс під час судового засідання розповів, що Манафорту через кіпрські рахунки платили колишній екс-міністр інфраструктури України Борис Колесніков і голова адміністрації колишнього президента Віктора Януковича Сергій Льовочкін.

Льовочкін контролював компанію Telmar Investments, яка була джерелом платежів Манафорту.

Відзначається, що офіційно українські політики не підписували з Манафортом ніяких документів. Замість них були місцеві директора, які ставили свої підписи, за що їм і платили гроші.

Разом з цим, він підтвердив, що вони усвідомлювали про порушення закону. Також Рік Гейтс зізнався, що привласнив кілька сотень тисяч доларів скориставшись доступом до закордонних рахунків за допомогою фіктивних угод.