ua en ru

Порошенко створив ряд військово-цивільних адміністрацій в Донецькій області

Порошенко створив ряд військово-цивільних адміністрацій в Донецькій області Фото: Петро Порошенко

Створені ВГА Первомайського району, міста Мар'їнка і села Перемога

Президент України Петро Порошенко підписав указ № 469/2015 "Про утворення військово-цивільних адміністрацій". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Порошенка.

"Згідно з документом № 469/2015 формуються Першотравнева районна військово-цивільна адміністрація Донецької області; військово-цивільні адміністрації міста Мар'їнка і села Перемога Мар'їнського району Донецької області. Також військово-цивільні адміністрації створюються в селах Комінтерново, Водяне та Заїченко Волноваського району Донецької області", - йдеться в повідомленні.

В указі наголошується, що статус Первомайської районної ВГА набуває Першотравнева районна державна адміністрація Донецької області, а її голова стає керівником Первомайської районної ВГА.

Рада національної безпеки і оборони та його секретар повинні забезпечити невідкладний розгляд питання щодо призначення керівників військово-цивільних адміністрацій зазначених населених пунктів. Керівник Антитерористичного центру при Службі безпеки України і голова Донецької обласної державної адміністрації - згідно із Законом України "Про військово-цивільних адміністрації" повинні здійснити інші заходи, пов'язані з утворенням ВГА.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, 5 березня Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким були утворені Донецька та Луганська обласні військово-цивільні адміністрації.