ua en ru

Порошенко підписав указ про створення військово-цивільних адміністрацій на Донбасі

Порошенко підписав указ про створення військово-цивільних адміністрацій на Донбасі

Президент України Петро Порошенко сьогодні, 5 березня, підписав указ, яким були утворені Донецька та Луганська обласні військово-цивільні адміністрації. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Порошенка.

"Президент підписав указ про створення військово-цивільних адміністрації Донецькій і Луганській областях", - йдеться в повідомленні

Також, згідно з документом від 5 березня, в Донецькій області освічені - Волноваська і Мар'їнська районна військово-цивільні адміністрації, військово-цивільні адміністрації в містах Авдіївка, Вугледар та Красногорівка Мар'їнського району; у Луганській області - Новоайдарська, Попаснянська та Станично-Луганська районна військово-цивільні адміністрації, військово-цивільні адміністрації сіл Кримське і Трьохізбенка, Кряківка, Лобачеве, Лопаскине і Оріхове-Донецьке Новоайдарського району; селища Новотошківське і села Жолобок Попаснянського району; сіл Троїцьке та Новозвановка Попаснянського району.

Визначено, що Донецька і Луганська облдержадміністрації набувають статусу відповідно Донецької і Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій, а їх голови - статус керівників. Теж стосується і освічених адміністрацій нижчого рівня.

Указом доручено головам Донецької і Луганської облдержадміністрацій в триденний термін подати керівнику Антитерористичного центру при Службі безпеки України пропозиції щодо переліку посад, які можуть бути заміщені військовослужбовцями, у новостворених військово-цивільних адміністраціях.

Також головам цих ОДА доручено подати в п'ятиденний термін секретарю Ради національної безпеки і оборони спільні пропозиції щодо кандидатур для призначення на посади керівників військово-цивільних адміністрацій населених пунктів.

Секретар РНБО має забезпечити підготовку до невідкладного розгляду РНБО питання про призначення керівників військово-цивільних адміністрацій.

Указ Президента "Про створення військово-цивільних адміністрацій" набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко підписав закон України 141-VIII "ПРО військово-цивільних адміністрації".

Голова Донецької ОДА Олександр Кіхтенко подав пропозиції про створення на території Донецької області трьох військово-цивільних адміністрацій.

При цьому голова Луганської ОДА Геннадій Москаль закликав Порошенко створити 8 військово-цивільних адміністрацій в Луганській області.