ua en ru

Порошенко: Сейм Литви прийняв 14 резолюцій на підтримку України

Порошенко: Сейм Литви прийняв 14 резолюцій на підтримку України Фото: президент України Петро Порошенко

Порошенко провів зустріч з головою Сейму Литви

Сейм Литви прийняв 14 резолюцій на підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. Про це на зустрічі з головою Сейму Лоретой Грауженєнє заявив президент України Петро Порошенко, передає прес-служба глави держави.

"Ми цінуємо кожну з 14 резолюцій, які прийняв литовський Сейм в підтримку суверенітету і територіальної цілісності України і засудив окупацію Криму і вимагав звільнення Надії Савченко", - заявив Порошенко.

Порошенко подякував Грауженєнє за політичну підтримку України і дотримання жорсткої санкційної політики щодо Росії.

"Ми розуміємо вашу рішучість у боротьбі за свою свободу. Литва завжди підтримувала і буде підтримувати ваше прагнення до свободи", - зазначила речник.

Порошенко також відзначив важливість підтримання активних українсько-литовських міжпарламентських контактів, які повинні сприяти, зокрема, кращому взаємодії двох країн у питаннях протидії російської агресії, реалізації євроінтеграційної політики України.

Нагадаємо, президент Литви Даля Грібаускайте під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком похвалила Україну за створення Національного антикорупційного бюро.