ua en ru

Порошенко: сьогодні українською та іншими мовами ми зустрічаємо свято Воскресіння

Порошенко: сьогодні українською та іншими мовами ми зустрічаємо свято Воскресіння

Президент України Петро Порошенко привітав православних із святом Воскресіння Ісуса Христа, Великоднем. Текст привітання опублікований на сайті Президента.

"Дорогі брати і сестри! Сьогодні по всій Україні, у всіх її церквах і храмах, українською та іншими мовами ми радо зустрічаємо світлий празник Воскресіння. Як писав ще апостол Павло: "Один Господь! Одна віра! Одне хрещення!". А для нас це ще й одна Вітчизна, адже нас об'єднують Бог і Україна", - йдеться у привітанні.

У своєму привітанні Порошенко згадав загиблих під час конфлікту на Донбасі, а також українських військових, які захищають єдність України в зоні АТО і переселенців.

"Згадаємо всіх, хто загинув у цій Вітчизняній війні - і наших солдатів і мирних співвітчизників. Нехай Господь в оселях праведних оселить, і до праведних зарахувати. Але особливої уваги від нас вимагають живі: сім'ї наших героїв і переселенці, наші захисники на фронті і демобілізовані. Допоможіть ближньому. Завітайте до них", - сказав Порошенко.

"Війна обов'язково закінчиться, тому що ми прагнемо до миру на нашій стороні Справедливість і Господь", - додав Президент.

Зазначимо, у Великодню ніч Порошенка з родиною - дружиною Мариною, дітьми Євгенією, Олександрою і Михайлом взяв участь у святкових богослужіннях у кількох храмах Києва.

У Володимирському кафедральному соборі президентська родина разом з Патріархом Київським і всієї Руси-України, предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філаретом, настоятелем храму протоієреєм Борисом, вірянами пройшов Хресним ходом.

Після цього вони взяли участь у Великодньому богослужінні, яке провів настоятель УПЦ-КП.Порошенко: сьогодні українською та іншими мовами ми зустрічаємо свято Воскресіння

Наступним Президент відвідав собор Воскресіння Христового Української греко-католицької церкви. Там святкову літургію провів Верховний архієпископ УГКЦ Святослав.Порошенко: сьогодні українською та іншими мовами ми зустрічаємо свято Воскресіння

Далі Глава держави долучився до святкової молитви парафіян Святої Успенської Києво-Печерської Лаври. У Трапезній церкві Службу відправив предстоятель Української православної церкви митрополит Онуфрій.

Нагадаємо, сьогодні православні всього світу відзначають Воскресіння Христове.