ua en ru

Порошенко розповів, коли закон про Нацбюро фінансової безпеки можуть передати в Раду

Порошенко розповів, коли закон про Нацбюро фінансової безпеки можуть передати в Раду Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

У первинному варіанті законопроекту відомство планувалося назвати Службою фінансових розслідувань

Президент України Петро Порошенко розповів, коли законопроект про Нацбюро фінансової безпеки можуть передати на розгляд в Верховну Раду України. Про це він сказав у ході бізнес-форуму у Києві, повідомляє прес-служба глави держави.

Так, за словами Порошенка, голова комітету Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна презентує сьогодні президентську концепцію законопроекту про створення Нацбюро фінансової безпеки України.

"Запрошуємо до активної дискусії, бо я налаштований передати цей законопроект у парламент протягом декількох днів, може тижнів", - сказав Порошенко.

За словами глави держави, у первинному варіанті законопроекту відомство планувалося назвати Службою фінансових розслідувань, а його посадовцям передбачалося необґрунтоване наділення правом застосування широкого спектру поліцейських заходів: "оперативка", "прослушка", "наружка", спецназ, штурм.

"Ми це підправили, і навіть сам орган вирішили назвати дещо інакше, ніж планували на самому початку", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше Порошенко анонсував створення Нацбюро фінансової безпеки України.