ua en ru

Порошенко закликав Норвегію приєднатися до кампанії зі звільнення політв’язнів РФ

Порошенко закликав Норвегію приєднатися до кампанії зі звільнення політв’язнів РФ Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Зокрема, мова йде про Олега Сенцова та Романа Сущенка

Президент України Петро Порошенко закликав Норвегію приєднатися до міжнародної кампанії зі звільнення політв’язнів Російської Федерації. Про це він повідомив у ході зустрічі з міністром закордонних справ Норвегії Іне Еріксен Сьорейде.

Так, Порошенко закликав країну приєднатися до кампанії, яка, зокрема, вимагає звільнення утримуваних у Росії українського режисера Олега Сенцова та журналіста Романа Сущенка.

"Закликаю Норвегію приєднатися до міжнародної кампанії зі звільнення українських політв’язнів РФ, включно з Олегом Сенцовим, Романом Сущенком, кримськотатарськими активістами та українцями, які довгі роки перебувають у російських тюрмах лише за те, що залишилися патріотами України", - зазначив він.

Порошенко закликав Норвегію приєднатися до кампанії зі звільнення політв’язнів РФ

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомлялося, що петиція з вимогою сприяти звільненню українського режисера Олега Сенцова, розміщена на сайті Білого дому, набрала необхідну кількість голосів - її підписали 100 534 особи при необхідних 100 тисячах.

Додамо, що за даними брюссельського кореспондента "Радіо Свобода" Рікарда Йозвяка, Сенцов стане одним з номінантів на премію Сахарова в 2018 році.