ua en ru

Сенцов стане одним з номінантів на премію Сахарова, - журналіст

Сенцов стане одним з номінантів на премію Сахарова, - журналіст Фото: Олег Сенцов (facebook.com_Inforos.ru.jpg)

Значна частина Європарламенту підтримує кандидатуру Сенцова

Український політв'язень і режисер Олег Сенцов стане одним з номінантів на премію Сахарова в 2018 році. Про це у Twitter повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

За його словами, цілком ймовірно, що Сенцов стане одним з номінантів премії Сахарова. Зокрема, українець користується значною підтримкою Європейської народної партії, Європейських консерваторів і реформістів, а також групи ALDE в Європарламенті.

"Підтвердження очікується наступного тижня, а рішення по лауреату - в кінці жовтня", - додав Йозвяк.

Сенцов стане одним з номінантів на премію Сахарова, - журналіст

Зазначимо, премія "За свободу думки" імені Сахарова дається за внесок у боротьбу за права людини. Члени Європейського парламенту можуть висувати кандидатів на премію Сахарова у вересні кожного року. Кожен кандидат має заручитися підтримкою як мінімум 40 членів парламенту, і кожен окремий депутат може підтримати лише одну кандидатуру.

Нагадаємо, раніше колишній президент Польщі і нобелівський лауреат Лех Валенса запропонував висунути Сенцова на Нобелівську премію миру.

Зазначимо, лідер кримськотатарського нарду Мустафа Джемілєв увійшов до трійки претендентів на премію імені Сахарова-2016.