ua en ru

Порошенко закликав французьких депутатів спільно протидіяти "Північному потоку-2"

Порошенко закликав французьких депутатів спільно протидіяти "Північному потоку-2" Фото: зустріч Петра Порошенка із французькою делегацією (president.gov.ua)

Також Порошенко закликав французьку делегацію не контактувати з окупаційною владою у Криму

Президент України Петро Порошенко під час зустрічі із делегацією французьких парламентарів у п'ятницю, 6 квітня, закликав візитерів спільно протидіяти будівництву "Північного потоку-2". Про це йдеться у повідомленні прес-служби глави держави.

"Президент закликав парламентарів займати активну позицію з метою запобігання будь-яким контактам з окупаційною владою в Криму. Він також наголосив на важливості спільної рішучої протидії будівництву проекту "Північний потік - 2"", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сторони високо оцінили активізацію діалогу між Україною та Францією на міжпарламентському рівні, зокрема контакти по лінії двосторонніх парламентських "груп дружби".

Також Порошенко позитивно відзначив відвідання Донбасу делегацією Національних зборів Парламенту Франції та подякував за незмінну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

На завершення, сторони привітали домовленість про початок з 1 вересня цього року Академічного року французької мови в Україні.

Нагадаємо, як повідомив гендиректор Директорату з питань енергетики Європейської комісії Домінік Рісторі, Європейська комісія не підтримує російський проект будівництва "Північного потоку-2", який передбачає прокладання газопроводу через Балтійське море.