ua en ru

Порошенко Саакашвілі призначив головою Одеської ОДА

Порошенко Саакашвілі призначив головою Одеської ОДА Фото: Петро Порошенко і Михайло Саакашвілі в Одесі

Президент подякував попереднього главу регіону за роботу

Президент України Петро Порошенко представив екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі в якості голови Одеської облдержадміністрації. Указ про його призначення опублікований на сайті глави держави.

Представляючи нового голову ОДА, Президент подякував екс-главу регіону Ігоря Палицю за те, що він протягом року успішно виконував головне завдання - зберегти незалежність і територіальну цілісність України.

Однак, за словами Порошенка, перед країною стоять і інші завдання, першими серед яких він назвав викорінення корупції та децентралізацію влади.

Представляючи Саакашвілі, Порошенко назвав його "людиною, яка робить неможливе можливим". Він розповів, що знайомий з Саакашвілі з часів спільного навчання в КІМО.

Президент України навів цифри досягнень грузинської влади за період правління Михайла Саакашвілі. Крім показників зростання ВВП, він звернув увагу на рівень довіри до влади, який підвищився з 5% до 84%. "Навіть до церкви в нас немає такої довіри", - сказав Порошенко.

У свою чергу Саакашвілі розповів, що дуже любить Одесу і вважає її унікальним містом з величезним потенціалом. Він висловив надію, що зможе створити в Одесі сильну команду і спільними зусиллями повернути Одесі статус столиці Чорного моря.

"Те, що зараз вирішується в Україні, багато в чому зараз вирішується в Одесі. Це - південна столиця України і столиця Чорного моря", - сказав Саакашвілі.

На закінчення Порошенко побажав Саакашвілі успішної роботи.

Порошенко Саакашвілі призначив головою Одеської ОДА

Порошенко представляє Саакашвілі, фото прес-служби АПУ

Напередодні, пояснюючи своє призначення, Саакашвілі заявив, що успішні реформи в Одесі означають незворотність реформ у всій Україні.

Нагадаємо, про призначення Саакашвілі головою Одеської ОДА стало відомо увечері 29 травня.

У лютому Петро Порошенко призначив Саакашвілі головою Міжнародної ради реформ при Президентові України. Раніше екс-президент Грузії заявляв, що йому пропонували посаду віце-прем'єра України.