ua en ru

Порошенко заявив, що не дозволить перетворити Донецьк та Луганськ на Грозний

Порошенко заявив, що не дозволить перетворити Донецьк та Луганськ на Грозний Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Президент виступає за мирний метод врегулювання ситуації на Донбасі

Президент України Петро Порошенко заявив, що не дозволить перетворити Донбас на столицю Чеченської Республіки Росії - Грозний. Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на заяву президента у Twitter.

За словами Порошенка, він підтримує лише мирний метод повернення окупованої території України.

"По ту лінію фронту живуть не лише вороги і найманці. Там - багатомільйонні міські агломерації, де мешкають громадяни України. І думаю, жоден український політик, в тому числі звичайно і я, ніколи не прийме рішення перетворити Донецьк чи Луганськ на Грозний. Це НЕ наш метод", - написав він.

Порошенко заявив, що не дозволить перетворити Донецьк та Луганськ на Грозний

Нагадаємо, нещодавно було проведено соціологічне опитування громадської думки щодо оптимальної стратегії повернення окупованих територій. За словами Петра Порошенка, лише 5% українців висловлюються за військовий наступ і повернення силою. 60% підтримують дипломатичний метод. Порошенко також виступив проти ізоляції окупованих територій, нагадавши про негативні приклади Придністров’я та Абхазії.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що він дозволяє і наказує застосовувати всі сили і засоби для вогню у відповідь для захисту життя військових.