ua en ru

Порошенко: дозволяю і наказую застосовувати всі сили і засоби для вогню у відповідь у зоні ООС

Порошенко: дозволяю і наказую застосовувати всі сили і засоби для вогню у відповідь у зоні ООС Фото: Петро Порошенко (twitter.com/poroshenko)

Порошенко заявив, що армія не має здавати жодного клаптику української землі

Президент України Петро Порошенко заявив, що він дозволяє і наказує застосовувати всі сили і засоби для вогню у відповідь для захисту життя військових. Про це Порошенко заявив у ході виступу перед учасниками міжнаціональних військових навчань "Чисте небо-2018", передає кореспондент РБК-Україна.

Порошенко заявив, що військові не мають здати жодної частини української землі і, при цьому, армія повинна воювати не числом, а якістю та професіоналізмом.

"Ми не маємо здавати жодного клаптику української землі…Мій наказ...ми маємо зберегти кожного українського воїна. Армія повинна воювати не числом, а якістю та професіоналізмом. Ми не повинні піддаватися на провокації в зоні проведення операції об'єднаних сил, проте дозволяю і наказую застосовувати всі підпорядковані сили і засоби для вогню у відповідь для збереження наших людей", - заявив він.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що для відбиття агресії Україна створила угрупування сил на потенційно загрозливих напрямках. За словами Порошенка, загрозливими напрямками є не лише східний, а й Кримський, Придністров'я та північ.

Додамо, вчора, 10 жовтня 2018 року, на Донбасі загинули четверо українських військових, ще троє отримали поранення.