ua en ru

Порошенко доручив створити міжнародну комісію для вивчення екологічної ситуації в Криму

Порошенко доручив створити міжнародну комісію для вивчення екологічної ситуації в Криму Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко закликав знайти причину екологічної катастрофи в Криму

Президент України Петро Порошенко доручив створити міжнародну комісію для вивчення екологічної ситуації в анексованому Криму. Про це глава держави заявив на засіданні Ради національної безпеки та оборони України.

Так, Порошенко закликав зупинити екологічну катастрофу, яке впливає на Україну, та знайти її причину.

"Ми всі проінформовані про екологічну катастрофу, яка трапилася на окупованій території Криму, в місті Армянськ. На сьогодні наші екологи повідомляють дуже занепокійливі дані. У нас підтвердилися атаки, за повідомленням Держприкордонслужби. Нам треба зробити декілька речей. Річ перша, просив би створити міжнародну комісію і зупинити екологічну катастрофу, яке впливає на Україну, знайти її причину. Тим більше, що, по версії із надійних джерел, це наслідки відповідних тренувань російських військових, які призвели до руйнації екологічних захисних механізмів", - зазначив він.

Крім того, глава держави розпорядився підготували умови для оздоровлення дітей з Армянська в Херсонській області.

"Я просив би, щоб ми підготували умови, щоб запросити дітей з Армянська в Херсонську область, щоб вони могли відпочити, оздоровитися. Прикордонній службі (доручається, - ред.) забезпечити спрощений порядок перетину кордону для організованих дитячих груп. Вони мають відчувати піклування української держави", - додав він.

Раніше український омбудсмен Людмила Денісова заявляла, що "влада" Криму приховує реальний рівень екологічної небезпеки.

Додамо, Мінприроди назвало причину впливу кримського "Титану" на здоров'я людей.

Нагадаємо, у Криму попереджають про кислотні дощі після викидів в Армянську. Рекомендують не виходити під дощ, закривати вікна, побоюватися випарів. Попередження про дощ поширюють по смс і телефону.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що 27 серпня на півночі Криму стався викид в атмосферу невідомої речовини. Також повідомлялося, що у зв'язку з ризиком екологічної катастрофи "Кримський титан" призупиняє виробництво, а дітей евакуюють з Армянська.