ua en ru

Мінприроди назвало причину впливу кримського "Титану" на здоров'я людей

Мінприроди назвало причину впливу кримського "Титану" на здоров'я людей Фото: Віктор Вакараш (Уніан)

Висновки були зроблені після ознайомлення із ситуацією у населених пунктах Каланчацького і Чаплинського районів Херсонської області

У Міністерстві екології та природних ресурсів України заявили, що причиною негативного впливу розташованого в анексованому РФ Криму заводу "Титан" на навколишнє середовище і здоров'я людей є викиди в атмосферу, які здійснює завод. Про це повідомив заступник міністра Мінприроди Віктор Вакараш, передає "Укрінформ".

Як зазначає Вакараш, такі висновки були зроблені після ознайомлення із ситуацією у населених пунктах Каланчацького і Чаплинського районів Херсонської області.

"На перший погляд, причина не в накопичувачі. Головна причина - викиди. Головна причина тільки в цьому. Це, однозначно, не випарювання (з кислотного накопичувача заводу "Титан" - ред.)", - розповів Вакараш, зазначивши, що до такого висновку прийшли українські фахівці, які відвідали райони Херсонської області, розташовані поблизу заводу "Титан".

За його словами, українські фахівці відібрали на цій території проби грунтів.

"Можливо, на понеділок, на вівторок ми будемо мати аналізи відібраних грунтів, і тоді можна буде говорити, як воно повпливало на грунти", - зазначив заступник міністра.

Нагадаємо, у Криму попереджають про кислотні дощі після викидів в Армянську. Зазначається, що після кислотного дощу шкіра покривається пухирями. Крім того, рекомендують не виходити під дощ, закривати вікна, побоюватися випарів. Попередження про дощ поширюють по смс і телефону.

Додамо, на адмінкордоні з Кримом зафіксовані перші випадки отруєнь прикордонників, які працюють у безпосередній близькості від заводу "Кримський титан".

Раніше РБК-Україна повідомляло, що 27 серпня на півночі Криму стався викид в атмосферу невідомої речовини. Також повідомлялося, що у зв'язку з ризиком екологічної катастрофи "Кримський титан" призупиняє виробництво, а дітей евакуюють з Армянська.