ua en ru

У Криму попереджають про кислотні дощі після викидів в Армянську

У Криму попереджають про кислотні дощі після викидів в Армянську Ілюстративне фото (twitter.comKrimRt)

У Криму протягом доби 6 вересня прогнозують сильні зливи і грози

Жителів анексованого РФ Криму попереджають про кислотні дощі після хімічних викидів, які відбулися в Армянську. Про це повідомляє "Крим.Реалії".

Як повідомляє видання, після кислотного дощу шкіра покривається пухирями. Крім того, рекомендують не виходити під дощ, закривати вікна, побоюватися випарів. Попередження про дощ поширюють по смс і телефону.

У Криму протягом доби 6 вересня прогнозують сильні зливи і грози, повідомляє гідрометцентр. Рятувальники закликають жителів Криму утриматися від поїздок по місту, по можливості залишатися в квартирі або на роботі.

Нагадаємо, український омбудсмен Людмила Денисова звернулася до директора Програми ООН з навколишнього середовища через ситуацію в окупованому Армянську. Вона розповіла, що жителі Криму скаржаться, що на дахах будинків, металевих предметах і в квартирах утворився маслянистий наліт жовтуватого відтінку, а в повітрі стоїть стійкий запах кислоти, який заважає дихати. Окупаційна влада Криму приховує реальний рівень екологічної небезпеки.

Додамо, на адмінкордоні з Кримом зафіксовані перші випадки отруєнь прикордонників, які працюють у безпосередній близькості від заводу "Кримський титан".

Раніше РБК-Україна повідомляло, що 27 серпня на півночі Криму стався викид в атмосферу невідомої речовини. Також повідомлялося, що у зв'язку з ризиком екологічної катастрофи "Кримський титан" призупиняє виробництво, а дітей евакуюють з Армянська.