ua en ru

Порошенко попросить Раду прийняти ряд рішень для зміцнення обороноздатності країни

Порошенко попросить Раду прийняти ряд рішень для зміцнення обороноздатності країни Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Глава звернеться до парламенту щодо зміцнення обороноздатності України

Президент України Петро Порошенко попросить Верховну Раду прийняти ряд рішень для зміцнення обороноздатності країни. Про це повідомили в прес-службі глави.

"Я як президент звернуся до парламенту, уряд внесе відповідні пропозиції. І парламентська коаліція, народні депутати приймуть надзвичайно важливе рішення, в першу чергу, про зміцнення обороноздатності нашої держави", - заявив Порошенко.

За його словами, мова йде про будівництво заводу з виробництва боєприпасів, а також про засоби новітньої радіоелектронної боротьби, контрбатарейні радари, найновіше сучасне озброєння для модернізації сухопутних військ, оснащення.

Крім того, пропозиції стосуватимуться будівництва гуртожитків для контрактників і військових готелів для офіцерів на території кожної частини, які забезпечили б відповідні умови для служби.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Петро Порошенко передав співробітникам Державної прикордонної служби сучасну техніку вартістю понад 21 млн доларів, отриману від партнерів з США.