ua en ru

Порошенко в Польщі вшанував пам'ять загиблих у Другій світовій війні

Порошенко в Польщі вшанував пам'ять загиблих у Другій світовій війні Фото: Петро Порошенко

Нова війна стала реальним шоком для всіх, - Коморовський

Президент України Петро Порошенко під час робочого візиту до Польщі взяв участь у церемонії вшанування пам'яті загиблих у Другій світовій війні на меморіальному комплексі "Пам'ятник "Героям Вестерплятте". Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави української держави.

У церемонії також взяли участь Президент Польщі Броніслав Коморовський, генеральний секретар ООН Пан Гі Мун і Президент Європейської Ради Дональд Туск, Президенти Литви, Естонії, Болгарії, Кіпру, Чехії, Румунії, Хорватії.

Програма церемонії включені звукові і світові установки, а також демонстрацію фільму про Другу світову війну. В ході церемонії прозвучали 20 артилерійських залпів. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих.

"70 років тому вся Європа святкувала закінчення війни. Однак не для всіх закінчення війни стало початком ери свободи. Нова війна стала реальним шоком для всіх", - сказав Коморовський.

Президент Польщі зазначив, що місце України серед інших країн "Східного партнерства".

"Якщо вони цього хочуть, якщо вони готові це зробити в нашому спільному європейському домі", - додав він.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на своєму Facebook звернувся до народу України у зв'язку з Днем пам'яті і примирення.

"Україна опинилася у самому центрі війни - чорні плуги смерті пройшли по нашій землі із заходу на схід і зі сходу на захід. Сім мільйонів українців пішли на фронт, половина з них загинула. За роки війни населення України зменшилося на 14 мільйонів чоловік. Вічна слава загиблим, глибоку шану ветеранам. Їх подвиг безсмертний", - заявив він.

Сімдесят років тому в Європі закінчилася Друга Світова війна – найстрашніша і найжорстокіша в людській історії. В ці дні...

Posted by Арсеній Яценюк on 7 травня 2015 р.

Нагадаємо, Петро Порошенко закликав розглянути новий статут Європейської відповідальності для забезпечення чітких механізмів покарання за порушення міжнародних зобов'язань.