ua en ru

Порошенко закликав переглянути статут Європейської відповідальності

Порошенко закликав переглянути статут Європейської відповідальності Фото: Петро Порошенко

Президент України висловився за чіткі покарання за порушення міжнародних зобов'язань

Президент України Петро Порошенко закликав розглянути новий статут Європейської відповідальності для забезпечення чітких механізмів покарання за порушення міжнародних зобов'язань. Про це Порошенко заявив у ході панельної дискусії "Наслідки Другої світової війни через 70 років" у Гданську (Польща).

"Я переконаний, що головною проблемою в нинішній системі безпеки є відсутність відповідальності й узгодженості з боку одного з важливих міжнародних гравців. Напередодні 40-ї річниці Гельсінського Заключного акта може бути розглянуто новий Статут Європейської Відповідальності, щоб підтвердити наші попередні міжнародні зобов'язання, забезпечити чіткі механізми покарання за їх порушення, відновити відповідальність і надійне партнерство", - заявив Порошенко.

Він також висловив сподівання, що ООН буде розширювати свої миротворчі зусилля щодо країни, "яка отримала світове визнання як держави, яка зробила основний внесок у мир".

"І я також хотів би підкреслити, що будь-яка спроба перестановки глобальних правил безпеки з метою подолання надмірних проблем може бути непродуктивною і навіть небезпечною", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, в ході візиту до Польщі Порошенко знову закликав генсека ООН направити миротворців на Донбас.