ua en ru

Порошенко відреагував на напад на активіста Михайлика в Одесі

Порошенко відреагував на напад на активіста Михайлика в Одесі Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко дізнався у лікарів про стан здоров'я активіста Михайлика

Президент України Петро Порошенко відреагував на напад на активіста Олега Михайлика в Одесі через те, що напади активістів в цьому місті в останні місяці почастішали. Порошенко зателефонував головному лікарю Міської клінічної лікарні №1 міста Одеса Євгену Григор'єву і поцікавився станом здоров'я Михайлика, передає прес-служба президента.

Повідомляється, що Порошенко подякував лікарям за проведену роботу і надану активісту допомогу.

Крім того, президент провів телефонні розмови з генеральним прокурором Юрієм Луценком і міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим. Зокрема, вони поінформували його про хід розслідування. Як зазначається, розслідування зараз веде заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін. Під час розмови стало відомо, що буде проведено координаційну нараду з питань боротьби зі злочинністю.

Нагадаємо, 22 вересня в Одесі важко поранили місцевого активіста Олега Михайлика. Він був госпіталізований з вогнепальними пораненнями. На наступний ранок активіст прийшов в себе, його стан стабілізували, а поліція забезпечила потерпілого охороною.

24 травня Одесі стався напад на активіста Сергія Стерненка. За його словами, він чинив опір, в результаті чого один з нападників був важко поранений і згодом помер. Пізніше поліція затримала другого фігуранта нападу на активіста. Напад на Стерненка в Одесі кваліфікували за кількома статтями Кримінального кодексу України, у тому числі як замах на вбивство.

Також у вівторок, 5 червня, невідомі напали з ножем на активіста Автомайдану, члена Ради громадського контролю НАБУ Віталія Устименко.

Додамо, в Одесі 2 серпня було скоєно замах на громадських активістів Михайла Кузаконя і Григорія Кузьму. Вантажівка цілеспрямовано в'їхала в автомобіль, в якому знаходилися Кузаконь і Козьма.