ua en ru

Порошенко підписав закон про повернення ОСББ статусу неприбуткових організацій (фото)

Порошенко підписав закон про повернення ОСББ статусу неприбуткових організацій (фото) Президент України Петро Порошенко

Президент підписав закон №263-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування деяких неприбуткових організацій", який повертає об'єднанням співвласників багатоквартирного будинку, асоціаціям власників житлових будинків та житлово-будівельним кооперативам статус неприбуткових організацій. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Закон відновлює умови для акумулювання і використання співвласниками багатоквартирних будинків коштів на проведення капітального ремонту та енергоефективних заходів у таких будинках і покликаний сприяти забезпеченню житлових прав та інтересів громадян.

Як наголошується, закон підготовлений з урахуванням громадської думки об'єднань співвласників багатоквартирного будинку, асоціацій власників житлових будинків та житлово-будівельних кооперативів.

Нагадаємо, 18 березня народні депутати підтримали в першому читанні і в цілому законопроект № 1892 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування деяких неприбуткових організацій".