ua en ru

Порошенко очікує від ЄС більш рішучих дій 22 липня

Президент України Петро Порошенко чекає від Євросоюзу більш рішучих дій 22 липня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Зокрема, увечері 20 липня Порошенко провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, під час якої було обговорено поточні питання подолання наслідків терористичного акту, в результаті якого загинули 192 громадянина Нідерландів, які були на облавку рейсу МН17.

Порошенко запевнив, що українська сторона докладає всі можливі зусилля для належного повернення всіх тіл згідно з процедурою ІКАО та проведення максимально відкритого незалежного розслідування.

"Співрозмовники також обговорили міжнародні зусилля для подолання наслідків трагедії та боротьби з тероризмом. Зокрема, йшлося про можливість застосування більш рішучих дій з боку Євросоюзу вже на наступній зустрічі Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ у вівторок, 22 липня", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, 16 липня Європейський рада рекомендувала Європейському інвестиційному банку (ЄІБ) призупинити фінансування нових проектів у РФ через агресію проти України. Крім цього, держави-​​члени ЄС мають координувати свої дії з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) з метою призупинення фінансування нових операцій у Росії. У Європейській раді також задекларували намір до кінця липня розширити список санкцій проти РФ.