ua en ru

Європейська Рада розширила перелік критеріїв, за якими будуть вводитися санкції проти РФ

Європейська Рада розширила перелік критеріїв, згідно з якими російські компанії можуть потрапити в санкційний список Європейського Союзу (ЄС).

Європейська Рада розширила перелік критеріїв, згідно з якими російські компанії можуть потрапити в санкційний список Європейського Союзу (ЄС). Поправки опубліковані в Official Journal of the EU.

"У зв'язку з гострою ситуацією в Україні заморожування підлягають усі фонди і активи фізичних та юридичних осіб, які матеріально чи фінансово підтримали дії, що порушують територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України, які активно підтримували реалізацію такої політики або які перешкоджали міжнародних організацій на Україні", - наголошується в поправках.

Раніше Європейська Рада посилила санкції проти РФ. На екстреному засіданні ввечері 16 липня, Європейський Рада рекомендувала Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) призупинити фінансування нових проектів в РФ . Крім цього, держави-члени ЄС повинні координувати свої дії з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) з метою призупинення фінансування нових операцій в Росії.

В Європейській Раді вже заявляли про намір розглянути розширення критеріїв, відповідно до яких будуть запроваджені персональні санкції проти громадян РФ до кінця липня.

Відзначимо, в нинішній санкційний список ЄС входять 72 людини. Це не тільки російські політики і чиновники, а також діячі самопроголошених Луганської та Донецької "народних республік", а також колишні керівники України, які виїхали в Росію. Всім їм заборонений в'їзд на територію ЄС, а їхні активи в банках ЄС мають бути заморожені.

Нагадаємо, 16 липня, на кілька годин раніше, ніж ЄС США посилили санкції щодо Росії. Американці внесли в список ряд російських оборонних підприємств.