ua en ru

Порошенко офіційно оголосив старт операції Об'єднаних сил на Донбасі

Порошенко офіційно оголосив старт операції Об'єднаних сил на Донбасі Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Антитерористичну операцію на Донбасі в нинішньому вигляді завершено

Президент України Петро Порошенко офіційно оголосив про старт операції Об'єднаних сил (ООС) на Донбасі. Відповідну заяву він зробив на нараді з керівниками силових відомств.

"З сьогоднішнього дня, 30 квітня 2018, широкомасштабна антитерористична операція на території Донецької та Луганської областей завершується. Ми розпочинаємо військову операцію під керівництвом Збройних сил України для забезпечення захисту територіальної цілісності, суверенітету і незалежності нашої держави", - заявив Порошенко.

Зокрема, президент додав, що підписав указ про початок операції Об'єднаних сил. У той же час Порошенко відзначив, що за чотири роки антитерористична операція виконала поставлені завдання. Офіційно ООС почалася о 14:00 30 квітня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Донбасі сьогодні починається операція Об'єднаних сил. Відзначимо, її особливості прописані в законі про реінтеграцію Донбасу. Керівництво операцією Об'єднаних сил в Донецькій і Луганській областях покладається на командувача Об'єднаного оперативного штабу Збройних сил України Сергія Наєва.