ua en ru

Президент схвалив збільшення кількості членів ЦВК до 17

Президент схвалив збільшення кількості членів ЦВК до 17 Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Закон набуде чинності з дня опублікування

Президент України Петро Порошенко підписав законопроект №9090 "Про внесення зміни до статті 6 закону "Про Центральну виборчу комісію", автором якого є спікер Верховної ради Андрій Парубій. Відповідна інформація розміщена на сайті Верховної ради.

Закон передбачає збільшення кількості членів Центрвиборчкому з 15 до 17 осіб. Згідно з документом, він набуде чинності з дня опублікування.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що в парламенті достатньо голосів для обрання 14 нових членів ЦВК на пленарному засіданні 20 вересня.

Відзначимо, в коментарі РБК-Україна перший заступник голови комітету з питань правової політики Леонід Ємець пояснював, що в разі вдалого голосування за законопроект про збільшення кількості членів ЦВК прийняте парламентом рішення може бути оскаржене в Конституційному суді України. Він зазначив, що згідно з регламентом, визначено 14 днів для внесення альтернативних законопроектів.

"Тому, якщо законопроект буде розглянутий без дотримання цього строку, це буде порушенням регламенту. У такому випадку Конституційний суд зможе скасувати закон", - підкреслив нардеп.