ua en ru

Рада збільшила кількість членів ЦВК до 17

Рада збільшила кількість членів ЦВК до 17 Фото: автор законопроекту Андрій Парубій (РБК-Україна)

Закон передбачає, що кількість членів Центрвиборчкому збільшується з 15 до 17

Верховна рада України прийняла у першому читанні за основу та в цілому законопроект №9090 "Про внесення зміни до статті 6 закону "Про Центральну виборчу комісію" авторства голови парламенту Андрія Парубія, передає кореспондент РБК-Україна.

За прийняття проекту закону проголосували 236 парламентарів.

Проект закону передбачає, що кількість членів Центрвиборчкому збільшується з 15 до 17.

Нагадаємо, в коментарі РБК-Україна перший заступник голови комітету з питань правової політики Леонід Ємець пояснював, що в разі вдалого голосування за законопроект про збільшення кількості членів ЦВК прийняте парламентом рішення може бути оскаржене в Конституційному суді України. Він зазначив, що згідно з регламентом, визначено 14 днів для внесення альтернативних законопроектів.

"Тому, якщо законопроект буде розглянутий без дотримання цього строку, це буде порушенням регламенту. У такому випадку Конституційний суд зможе скасувати закон", - підкреслив парламентар.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що Парубій вніс до парламенту законопроект про збільшення кількості членів Центральної виборчої комісії. Пізніше стало відомо, що фракції БПП і "Народний фронт" підтримують розширення складу Центрвиборчкому.