ua en ru

В Раді достатньо голосів для обрання 14 нових членів ЦВК, - джерела

В Раді достатньо голосів для обрання 14 нових членів ЦВК, - джерела Фото: Верховна рада (РБК-Україна)

БПП і "Народний фронт" впевнені, що сьогодні оберуть нових членів ЦВК

У Верховній раді України достатньо голосів для обрання 14 нових членів Центральної виборчої комісії (ЦВК). Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Місця вистачить усім: як Рада збирається перезавантажити Центрвиборчком".

Зазначимо, сьогодні парламент спробує звільнити 13 членів ЦВК, у яких закінчився термін повноважень, а також призначити 14 нових. Причому передбачається, що всупереч побоюванням деяких фракцій про непотрапляння їх представників до складу ЦВК, Рада проголосує за призначення всіх 14 кандидатів. Для цього достатньо голосів, стверджують РБК-Україна в керівництві фракції "Блок Петра Порошенка".

Окрім того, голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак заявив, що НФ підтримає всіх 14 кандидатів.

"Ми підтримуємо подання президента. Вважаю, що ми повинні вийти на позитивне голосування. Тепер це повністю відповідає нашій вимозі - щоб процес формування ЦВК проходив відкрито, публічно, демократично і у відповідності з рекомендаціями ПАРЄ", - зазначив Бурбак.

Джерела РБК-Україна в керівництві БПП повідомили, що фракція також дасть голоси за всіх кандидатів. До того ж, за оцінкою одного із співрозмовників, у четвер Рада зможе призначити всіх 14 кандидатів, а не 7-8, як припускалося раніше "через брак голосів і деструктив у домовленостях".

"У четвер парламент призначить всіх 14. Голосів вистачає", - підтвердили в БПП.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Рада збільшила кількість членів ЦВК до 17. До цих пір цей закон не підписано президентом.

У той же час в комітеті не виключають, що Конституційний суд скасує закон про розширення ЦВК.