ua en ru

Порошенко схвалив ратифікацію угоди з НАТО про постачання і інформацію

Порошенко схвалив ратифікацію угоди з НАТО про постачання і інформацію Фото: Петро Порошенко

Також Президент підписав ратифікацію про транскордонне співробітництво з Білоруссю

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 563-VIII "Про ратифікацію угоди про співробітництво в сфері підтримки між Кабінетом міністрів України та організацією НАТО з підтримки і постачання (ОППП)". Про це йдеться на офіційному сайті Верховної Ради України.

Як наголошується в пояснювальній записці, ратифікація цієї угоди створить правові підстави для виконання українською стороною внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання угодою чинності, що, в свою чергу, буде сприяти співробітництву між урядом України і ОППП і визначить основні його принципи для підтримки України за конкретними напрямками, в тому числі з постачання, технічного обслуговування, закупівлю товарів і послуг, транспортування, конфігураційного управління і технічної допомоги, реалізації проектів Трастового фонду НАТО, виконавчим агентом яких є Агентство НАТО з підтримки та постачання.

Також Порошенко підписав закон № 564-VIII "Про ратифікацію меморандуму про домовленості між урядом України та організацією НАТО з питань зв'язку та інформації, представлена генеральним менеджером агентства НАТО з питань зв'язку та інформації, щодо співпраці з питань консультацій, управління, зв'язку, розвідки, спостереження і рекогносцировки в рамках програми НАТО "Партнерство заради миру"

Зазначимо, що Верховна Рада України ратифікувала ці угоди з НАТО 1 липня 2015 р. За відповідні рішення проголосували 245 нардепів і 267 нардепів відповідно.

Порошенко також підписав закон № 565-VIII "Про ратифікацію угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Румунії про взаємну охорону інформації з обмеженим доступом".

Угодою зобов'язана компетентні органи України та Румунії забезпечувати належний державний контроль за дотриманням суб'єктами співробітництва вимог законодавства держав Сторін під час обміну інформацією з обмеженим доступом.

Суб'єктами виконання цього міжнародного договору з української сторони є державні органи, підприємства, установи та організації, які згідно з національним законодавством здійснюють діяльність, пов'язану з державною таємницею, та отримали дозвіл на передачу секретної інформації іноземному партнеру.

Верховна Рада України ратифікувала цей документ 1 липня 2015 р. За відповідний проект закону № 0033 проголосували 282 нардепа.

Крім того, Президент підписав законопроект № 562-VIII "Про ратифікацію протоколу про стратегічну екологічну оцінку до Конвенції про оцінку впливу на навколишнє середовище в транскордонному контексті".

Як наголошується в пояснювальній записці, цей закон ратифікує протокол для забезпечення високого рівня охорони навколишнього середовища шляхом планування суспільного розвитку та господарської діяльності з урахуванням пріоритетності факторів впливу на довкілля, природокористування і забезпечення стійкості екосистем у процесі прийняття стратегічних рішень.

Нагадаємо, Верховна Рада України ратифікувала цей документ 1 липня 2015 р. За відповідний проект закону № 0032 проголосували 279 нардепів із 226 мінімально необхідних.

Крім того, Президент підписав закон України № 566-VIII "Про ратифікацію угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Республіки Білорусь про порядок перетинання українсько-білоруського державного кордону жителями Рокитнівського району Рівненської області України і Столинського району Брестської області Республіки Білорусь".

Закон ратифікує угоду між Кабінетом міністрів України і урядом Бєларусі про порядок перетинання українсько-білоруського державного кордону жителями Рокитнівського району Рівненської області України і Столинського району Брестської області Республіки Білорусь.

Як наголошується в пояснювальній записці, прийняття закону створює сприятливі умови для перетину українсько-білоруського державного кордону в пунктах місцевого (спрощеного) пропуску жителями прикордонних районів України і Республіки Білорусь.

Нагадаємо, Верховна Рада України ратифікувала цей документ 1 липня 2015 р. За відповідний проект закону № 0036 проголосували 282 нардеп.