ua en ru

Порошенко утворив делегацію України для участі в роботі 69-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку

Президент України Петро Порошенко утворив делегацію України для участі в роботі 69-ї сесії Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй (ООН) у Нью-Йорку (США).

Президент України Петро Порошенко утворив делегацію України для участі в роботі 69-ї сесії Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй (ООН) у Нью-Йорку (США). Текст відповідного розпорядження від 22 вересня 2014 р. № 1036/2014-рп оприлюднений на сайті глави держави.

При цьому главою делегації призначений міністр закордонних справ України Павло Клімкін, а його заступником - постійний представник України при ООН Юрій Сергеєв.

Крім того, до складу делегації увійшли виконуючий обов'язки директора Департаменту міжнародних організацій МЗС України Андрій Бешта та заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий, а також низка заступників членів делегації.

Водночас главі делегації дозволяється залучати для забезпечення роботи делегації радників, експертів та технічних працівників.

При цьому цим же розпорядженням Порошенко затвердив директиви делегації України на 69-у сесію Генасамблеї ООН, які додаються таємно.

Також Міністерство закордонних справ України має забезпечити фінансування витрат, пов'язаних з участю делегації України в роботі сесії Генасамблеї ООН.

Нагадаємо, 16 вересня у Нью-Йорку офіційно відкрилася 69-а сесія Генеральної Асамблеї ООН. При цьому щорічні загальні дебати розпочнуться в середу, 24 вересня і триватимуть до 1 жовтня.