ua en ru

Порошенко і Назарбаєв обговорили співпрацю в галузі авіабудування

Порошенко і Назарбаєв обговорили співпрацю в галузі авіабудування Фото: Президент України Петро Порошенко

Порошенко і Назарбаєв домовилися активізувати підготовку до візиту Президента України в Казахстан

Президент України Петро Порошенко і Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв у ході телефонної розмови обговорили співпрацю в галузі авіабудування. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Порошенка.

"Співрозмовники також обговорили питання двостороннього економічного співробітництва, зокрема в галузі авіабудування. У ході розмови Президент України висловив переконання, що зона вільної торгівлі Україна-ЄС, яка запрацює з 1 січня 2016 року, відкриє нові можливості для активізації українсько-казахстанського взаємодії, в тому числі її інвестиційної складової", - йдеться в повідомленні.

Порошенко також привітав Назарбаєва з завершенням переговорів щодо вступу країни у Світову організацію торгівлі. Президент України також поінформував про ситуацію на Донбасі.

"Співрозмовники домовилися активізувати підготовку до запланованого восени цього року на запрошення Нурсултана Назарбаєва офіційного візиту Петра Порошенка в Республіку Казахстан", - відзначили в прес-службі.

Нагадаємо, Україна і Казахстан домовилися розвивати подальші відносини у сфері торговельно-економічного співробітництва на основі норм і принципів СОТ і не застосовувати у двосторонній торгівлі положення додатка 6 до договору про зону вільної торгівлі між державами-учасниками СНД.