ua en ru

Порошенко сподівається, що Міністерство у справах ветеранів буде створено найближчим часом

Порошенко сподівається, що Міністерство у справах ветеранів буде створено найближчим часом Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Порошенко очікує, що найближчим часом Кабмін та ВР здійснять всі необхідні для створення відомства кроки

Президент України Петро Порошенко сподівається, що найближчим часом в Україні буде створено Міністерство у справах ветеранів. Про це він повідомив у ході зустрічі з міністром закордонних справ Норвегії Іне Еріксен Сьорейде.

Так, Порошенко очікує, що найближчим часом Кабінет міністрів України та Верховна рада здійснять всі необхідні кроки для створення відомства.

"За моєю пропозицією, я сподіваюся, найближчим часом український уряд та парламент прийме кроки по створенню Міністерства ветеранів і той досвід, та допомога (Норвегії, - ред.), яка зараз в рамках трастового фонду надходить в Україну, буде дуже важливим", - зазначив він.

Нагадаємо, за словами Порошенка, Міністерство у справах ветеранів України має бути сформовано з учасників бойових дій.

Зазначимо, посол США в Україні Марі Йованович заявляла, що Міністерство у справах ветеранів США допоможе Україні реалізувати ініціативи у напрямку підтримки ветеранів війни.

Додамо, що на посаду глави Міністерства у справах ветеранів у фракції "Блок Петра Порошенка" запропонували кандидатуру Ірини Фріз.