ua en ru

Міністерство у справах ветеранів має бути сформовано з учасників бойових дій, - Порошенко

Міністерство у справах ветеранів має бути сформовано з учасників бойових дій, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Порошенко наголосив, що ветерани мають стати новим кадровим резервом держави

Міністерство у справах ветеранів України має бути сформовано з учасників бойових дій. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час відкриття Міжнародного волонтерсько-ветеранського форуму, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Порошенка, саме ветерани та волонтери максимально вмотивовані для ефективних змін.

"Міністерство у справах ветеранів не має бути лише відомством для соцзахисту ветеранів. Це має бути міністерство можливостей. Більшу частину працівників міністерства слід сформувати із учасників бойових дій. Ви, ветерани, волонтери, активісти - максимально вмотивовані для ефективних змін", - повідомив Порошенко.

Глава держави наголосив, що ветерани мають стати новим кадровим резервом держави.

"Волонтери і ветерани, продемонструвавши свою державницьку позицію на передовій чи у прифронтовій зоні, мають бути новим кадровим резервом держави. Завдяки вашій нульовій толерантності до корупції і популізму, загостреному почуттю справедливості - ви здатні змінити правила гри", - додав він.

За його словами, народні депутати ВРУ відвідали США задля вивчення досвіду роботи ветеранів.

"Народні депутати за моїм проханням відвідали США, ретельно вивчили досвід наших американських партнерів. Результатом цієї роботи стало те, що делегація ветеранів армії США, в тому числі і українського походження разом з нами в цьому залі. Вони не лише діляться з нами досвідом соціалізації ветеранів", - додав Порошенко.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що у лютому поточного року Верховна рада України підтримала створення Міністерства у справах ветеранів. Відомство має забезпечувати формування та реалізацію державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни.

Наразі триває дискусія, хто саме має очолити відомство. Зокрема, БПП очікує на подання прем’єр-міністра щодо призначення Ірини Фріз міністром у справах ветеранів та розраховує на загальну підтримку демократичних сил парламенту.