ua en ru

Міністерство у справах ветеранів США надасть підтримку Україні, - посол

Міністерство у справах ветеранів США надасть підтримку Україні, - посол Фото: Марі Йованович (Віталій Носач/РБК-Україна)

Йованович наголосила, що США націлені на надання допомоги громадянському суспільству

Міністерство у справах ветеранів США допоможе Україні реалізувати ініціативи у напрямку підтримки ветеранів війни. Про це повідомила посол США в Україні Марі Йованович під час Міжнародного ветеранського та волонтерського форуму, передає кореспондент РБК-Україна.

"В Україні як в усьому світі відбуваються зміни. Українці завдяки міжнародній допомозі змогли внести нові зміни до законодавства України та реформувати багато сфер. Міністерство США у справах ветеранів стає основою зусиль США на підтримку ветеранів. Отже, на сьогодні важливо, щоб ми надалі допомагали під час реалізації тих ініціатив, які сьогодні розпочинаються", - повідомила Йованович.

Вона також наголосила, що США націлені на надання допомоги громадянському суспільству.

"Сьогодні ми спостерігаємо позитивний досвід співпраці між урядовцями та українською громадою. Українська громада як і уряд України перебували на стороні військових від першого дня війни. На сьогодні ми націлені на надання допомоги громадянському суспільство для того, щоб вони підтримували подальші дії для зміцнення потенціалу країни. Окрім того, на обласному рівні наразі спостерігається активна система субвенцій. Ми дуже раді бути партнером українського уряду. Ми раді тому, що Верховна рада виявляється ефективною та доводить, що українське суспільство є рішучим у своєму діалозі з урядом", - повідомила Йованович.

Нагадаємо, 22 серпня президент України Петро Порошенко повідомив, що Міністерство у справах ветеранів України має бути сформовано з учасників бойових дій.