ua en ru

Порошенко: команда Зеленського боїться образити Путіна

Порошенко: команда Зеленського боїться образити Путіна Фото: Петро Порошенко (прес-служба)

Порошенко вважає, що влада багато декларує про курс до НАТО і ЄС, але мало що для цього робить

Нова влада публічно підтримує європейську та євроатлантичну інтеграцію України, втім, мало що робить для цього у практичній площині. Про це заявив п’ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко в інтерв’ю "Газета Виборча", передає "Главком".

"З моєї ініціативи курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію записано у Конституції, щоб ніхто не насмілився його змінити. Нові представники влади декларують, що вони за НАТО, але мало що роблять, щоб досягнути цієї мети. Інтеграція з Альянсом – це щоденна важка праця над реформуванням країни. А вони навіть не поїхали на недавній саміт НАТО в Лондоні, бо були дуже зайняті", - сказав Порошенко.

На думку Порошенко, команда президента Володимира Зеленського боїться образити Володимира Путіна.

"Я стараюсь не критикувати нову команду, а давати їй поради. Коли вони відмовились від поїздки до Лондона, я вніс до парламенту проект постанови про надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО - дорожньої карти повного членства. Не треба бла-бла-бла, що ви за Альянс. Треба діяти так, як працював я для запровадження безвізового режиму з ЄС", - переконаний Порошенко.

Як писало РБК-Україна, на Мюнхенській конференції з безпеки президент України Володимир Зеленський запропонував ідею секторального розведення сил на Донбасі.

Окрім того, на полях Мюнхенської конференції з безпеки президент Зеленський розповів деталі про ситуацію навколо першого дзвінка російському лідерові Володимиру Путіну.