ua en ru

Порошенко виключив призначення Бойка і Ахметова керівниками на Донбасі

Порошенко виключив призначення Бойка і Ахметова керівниками на Донбасі Фото: Петро Порошенко прокоментував можливість призначення Бойка і Ахметова

Президент не впевнений, що Бойко і Ахметов будуть балотуватися в разі виборів на Донбасі

Президент України Петро Порошенко виключив призначення лідера "Опозиційного блоку" Юрія Бойка і олігарха Ріната Ахметова керівниками на Донбасі. Про це він заявив журналістам після прес-конференції, передає "Громадське".

"Призначати їх я не збираюся", – заявив він у відповідь на питання про можливе призначення Бойка і Ахметова.


Він також припустив, що Кремль був би проти таких призначень, хоча подібні питання з керівництвом Росії ніколи не обговорювалися.

"Моя позиція – вони повинні бути обрані. Я не впевнений, що Бойко або Ахметов будуть балотуватися (на виборах на Донбасі, – ред.)", – додав Порошенко.

Нагадаємо, в березні повідомлялося, що кандидатури Ахметова і Бойко розглядають в якості голів окремих районів Донецької та Луганської областей. Зокрема, повідомлялося, що Віктор Медведчук запропонував президенту Петру Порошенку план, згідно з яким у ОРДЛО створять адміністрації, а їх головами призначать фігури, які влаштували б і Києв, і Москву. Однак глава Адміністрації президента Борис Ложкін заперечував можливість призначення Ахметова і Бойко на Донбас.