ua en ru

Порошенко анонсував відкритий конкурс проектів на створення меморіалу Героям Небесної сотні

Порошенко анонсував відкритий конкурс проектів на створення меморіалу Героям Небесної сотні Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

"Благодійний фонд Порошенка" виділить 3 млн гривень на організацію конкурсу

Президент України Петро Порошенко анонсував відкритий конкурс проектів на створення меморіалу Героям Небесної сотні. Про це йдеться в повідомленні глави України у Twitter.

"Проект Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції Гідності є одним з тих, які об'єднують націю заради майбутнього України", - заявив Порошенко.

За його словами, "Благодійний фонд Порошенка" виділить 3 млн гривень на організацію міжнародного відкритого архітектурного конкурсу проектів на кращу проектну пропозицію щодо створення Меморіального комплексу.

Порошенко додав, що для проведення конкурсу на проект Меморіального комплексу підписано Меморандум про співпрацю між Міністерством культури України, організатором Конкурсу Hossbach Lehmhaus GbR [phase eins] і "Благодійним фондом Порошенка".

Увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні, подій Революції Гідності, спорудження Меморіального комплексу має велике суспільне і державне значення. Частина цього процесу - проведення міжнародного відкритого архітектурного конкурсу проектів на кращу пропозицію Меморіального комплексу, який буде гідний наших Героїв. Для його реалізації сьогодні ми підписуємо Меморандум про співпрацю між Міністерство культури України, організатором Конкурсу «Hossbach Lehmhaus GbR [phase eins]» та Всеукраїнською благодійною організацією «Благодійний фонд Порошенка». Фонд Порошенка виділяє 3 мільйони гривень на організацію цього конкурсу. Ми маємо зберегти пам'ять про людей, які змінили хід історії і в Україні, і в Європі, і в світі. Цей проект - один із тих, які об’єднують націю задля майбутнього України!

Опубліковано Петром Порошенком 17 листопад 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко закликав закласти в Державний бюджет 2018 року кошти на створення Меморіалу українських героїв.