ua en ru

Пора оцінити евромайдан з точки зору права, - Німченко

Заступник голови Громадського руху "Український вибір" Василь Німченко вважає, що політичний конфлікт в Україні переходить у стадію постреволюційних агонізуючих конвульсій. Про це йде мова в статті експерта на сайті ОД "Український вибір".

На думку Німченка, зараз прийшов час відокремити явище евромайдана з точки зору права. "Тривалий політичний конфлікт і виборчі процеси довиборів до парламенту свідчать про неприйняття українським суспільством як войовничого націоналізму так і демагогічного волюнтаризму - упевнений Німченко. - Події останньої декади листопада 2013 стали по суті кульмінацією півторарічного протистояння двох протилежних ідеологій щодо зовнішнього економічного вектора розвитку України як суверенної держави".

Німченко наголосив, що пропагуючи брехливі прожекти про європейське райдужне життя, керівники країни геть забули про дію Законів що визначають економічну співпрацю в рамках договору з Російською Федерацією, Угоди про співробітництво з Митним союзом в сегменті ЄЕП з Білорусією, Казахстаном і Російською Федерацією, ратифікованої Україною в квітні 2004 року.

Чиновники, що дружно "лили бруд на млин "евроінтергаторов", написав Німченко, так само дружно почали розкручувати лопаті маховика у зворотний бік після призупинення процедури підписання Угоди. "І саме це стало тією краплею, яка переповнила терпіння і внутрішню налаштованість громадян проти непорядності і обману, узурпації державою установчих владних повноважень народу, прав і свобод громадян", - упевнений заступник голови "УВ".

Він підкреслив, що певним силам були потрібні не мирні зібрання та мітинги, а політичні конфлікти, "під прикриттям яких як на бенкеті під час чуми можна задовольнити владні, матеріальні та інші ниці похоті".

Німченко упевнений, майдан зробили романтики, а використовують його в більшості своїй "негідники - мільйонери - роботодавці з шоколадно-коричневим відтінком".

"Конституційні інститути влади перебувають у стані турбулентності і розгубленості в щільних шарах атмосфери політичного протистояння... Слід очікувати адекватний. Конституція потребує захисту!", - Підсумував Василь Німченко.