ua en ru

Попов запропонував учасникам акцій протесту разом подумати про проблеми киян

Під час круглого столу, ініційованого Президентом України, Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов заявив, що столична влада поважає право людей на проведення мирних масових акцій.

Своїм головним завданням Попов назвав забезпечення повноцінного функціонування всієї інфраструктури міста.

При цьому Попов підкреслив, що в однаковій мірі буде відстоювати інтереси всіх киян - як тих, хто підтримує Майдан, так і тих, хто не бере участі в акціях протесту.

«Ситуацію, що склалася ми повинні обговорювати, спираючись на закони і Конституцію України. Всі наші рішення, всі пропозиції і дії повинні бути однозначно в цих межах, тоді у нас вийде конструктивний діалог. Давайте слухати один одного, а головне - чути» , - сказав Попов.

Попов висловив стурбованість тим, що у зв'язку з масовими акціями виникли проблеми із забезпеченням правопорядку, безпеки людей, а також функціонуванням транспортних магістралей.

«Одна справа, коли у вихідні дні перекриваються центральні вулиці, інша - якщо це робиться в робочий день. Барикади на дорогах ускладнюють проїзд швидкої медичної допомоги, є проблеми з використанням техніки для прибирання снігу, вивезенням побутових відходів, з організацією роботи громадського транспорту», - зазначив Глава КМДА.

Крім того, він підкреслив, що в центрі Києва розташовані п'ять загальноосвітніх навчальних закладів, і батьки просто бояться відпускати або вести в ці школи дітей через масові акцій. Глава КМДА закликав учасників акцій протесту до діалогу задля вирішення цих проблем.

Нагадаємо, що Президент України Віктор Янукович запросив представників усіх політичних сил, святих отців, представників громадськості до загальнонаціонального діалогу і висловив особисту готовність до участі в такому круглому столі. Глава держави закликав опозицію не відмовлятися від участі в ньому і не йти шляхом протистояння і ультиматумів.