ua en ru

Попов доручив розібратися в причинах закупівлі солі для доріг в два рази вище вартості в Голосіївському районі

Голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов дав доручення правоохоронним органам розібратися із ситуацією щодо закупівлі вдвічі дорожчої солі у Голосіївському районі м. Києва. Про це він повідомив сьогодні на засіданні колегії КМДА, передає кореспондент РБК-Україна.

"Мені дуже прикро, але на всю країну отак осоромитися з цією сіллю. Я дав доручення правоохоронним органам, і найближчим часом буду розуміти, де і як це робиться: як із 220 грн виходить 500 грн. І не думайте, що вам це зійде з рук: по два посередника і ніякого обліку", - звернувся Попов до київських чиновників.

За словами заступника голови КМДА Анатолія Голубченка, в Голосіївському р-н у державного монополіста ДП "Артемсіль" закуповували (сіль) через комерційні структури.

"Ми закуповуємо сіль з державного підприємства монополіста "Артемсіль". Але чомусь закуповуємо не в єдиного виробника - "Артемсіль", а через структури зовсім не державні, комерційні. Наприклад, в Голосіївському р-н ціна збільшилася майже двічі", - зазначив Голубченко.

Він додав, що зекономлені кошти - враховуючи велику кількість солі, яку закуповували цього року - можна було використати на ремонт доріг.

Водночас директор "Київавтодору" Георгій Глінський зазначив, що "Київавтодор" не проводить тендери на закупівлю солі - їх проводять структурні підрозділи, районні ШЕУ.

Нагадаємо, що сьогодні Попов звільнив керівника Голосіївського ШЕУ Віктора Маковицького, хоча Глінський це звільнення пов'язує не із закупівлями солі, а з поганим ремонтом доріг.

Читайте також: Директор "Київавтодору" Глинський готовий піти у відставку, але своєї провини в поганому стані доріг не бачить