ua en ru

Попов доручив направити всі сили на очищення від снігу зупинок і перехресть

Голова КДМА Олександр Попов доручив спрямувати всі сили на очищення від снігу зупинок громадського транспорту та перехресть, аби не допустити підтоплення під час танення снігу. Про це сьогодні йшлося на вечірній робочій нараді, повідомляє прес-служба КМДА.

Як зазначає КМДА, у кожному районі створені оперативні групи та визначені відповідальні за координацію дій під час паводку. Завтра спеціальна комісія перевірить технічний стан усіх наявних у місті насосів. Окрім техніки ПАТ "АК "Київводоканал", буде залучена і техніка приватних підприємств - з керівниками структур некомунальної та недержавної форм власності найближчим часом зустрінеться Попов, аби узгодити питання залучення їхніх ресурсів.

Крім того, повідомляється, що спеціальна комісія обстежить на предмет безпечного пропуску паводку і трамвайні колії. "Окремий план заходів уже реалізує і столичний метрополітен", - зазначили в КМДА.

Під час наради також розглядалося питання можливого обмеження руху транспорту у випадку повені. Так, влада закликатиме мешканців міста не виїжджати на вулиці власним автотранспортом. За необхідності деякі вулиці міста перекриватимуть.

Для цілодобового спостереження за рівнем води у столиці розгорнуті водомірні пости у Гідропарку, біля мосту Метро, а також у районах водозаборів Деснянської та Дніпровської водозабірних станцій, дюкерів та об'єктів, які знаходяться у зоні впливу шкідливої дії повені. З водомірними постами організовано постійний зв'язок. На основі отриманих даних фахівці проводять щорічний аналіз, який дозволяє прогнозувати періоди максимального рівня води в річці Дніпро.

"На основі аналізу дії органів управління та сил цивільного захисту під час пропуску льодоходу, повені та дощових паводків попередніх років розроблено плани організаційних і практичних заходів. Зокрема, відкориговані карти-схеми зон можливого виникнення надзвичайних ситуацій, визначено об'єкти життєзабезпечення населення, транспорту, енергетики, зв'язку та інші об'єкти господарювання, що можуть зазнати негативного впливу природних явищ, та розроблено заходи щодо забезпечення їхнього сталого функціонування", - повідомляє КМДА.

Крім того, зазначається, що уточнено розрахунок сил та засобів для проведення запобіжних заходів і виконання робіт з ліквідації наслідків льодоходу, повені та паводків. Також уточнено плани евакуації, в яких передбачено охорону та захист об'єктів і матеріальних цінностей, які неможливо вивезти із зони затоплення та заходи щодо життєзабезпечення населення і створення необхідних побутових умов у місцях тимчасового розміщення.

Читайте також: КМДА просить киян інформувати про проблемні місця, які виникають у зв'язку з різким таненням снігу