ua en ru

Попов хоче отримати з земельних аукціонів близько 150 млн грн на розвиток інфраструктури

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов хоче отримати з земельних аукціонів близько 150 млн грн на розвиток інфраструктури та будівництво спортивних об'єктів. Про це він сьогодні повідомив на розширеному засіданні колегії КМДА, передає кореспондент РБК-Україна.

"Давайте сформуємо програму розвитку інфраструктури і в цілому спорту під програму приватизації тих чи інших об'єктів або землі, яку ми до цього часу ще так і не змогли винести на відкриту приватизацію через аукціони з причин того, що нормативна база нам, нажаль, не дозволяє цього зробити. Все одно завтра це право у нас з'явиться, і ми можемо чітко сформувати бюджет наприклад 100-150 млн, якщо зможемо натягнути такий обсяг фінансування, щоб дати різкий поштовх для подальших перспектив", - зазначив Попов.

За його словами, сьогодні місто не має джерела фіксування будівництва спортивних об'єктів, тому з відповідними пропозиціями він звернеться до уряду.

"Джерела такого у нас сьогодні немає. Нам треба визначити свій підхід і будемо піднімати питання безумовно перед урядом про те, що хоча б на середньострокову перспективу, всі регіони і ми в тому числі мали розуміння, що у нас буде в бюджеті наприклад такий то обсяг бюджетного фінансування, який ми однозначно зможемо направити на такі програми. Інакше ми справу не зрушимо", - додав Попов.

Він наголосив, що частину спортивних об'єктів планувалося побудувати за кошти, які мали виділити на виконання функцій столиці. Але цього року цих коштів не виділили. Тому, голова КМДА вважає, що потрібно працювати з інвесторами.

"Що стосується великих об'єктів, то я переконаний, що треба відпрацьовувати механізм і працювати з інвесторами, які системно займаються менеджментом в спорті, я маю на увазі такі структури, як Sportlife, - вважає Попов.

Читайте також: Київська влада не має коштів навіть на початок протизсувних робіт, - Голубченко