ua en ru

Японія і США провели навчання з винищувачами

Японія і США провели навчання з винищувачами Фото: навчання США та Японії (mod.go.jp)

Метою навчань є поліпшення спільного потенціалу авіації США і Японії

Повітряні сили самооборони Японії провели з США спільні військові навчання. Про це повідомляється на сайті Повітряних сил самооборони.

Вони пройшли в повітряному просторі біля південного японського острова Кюсю. З японської сторони у навчаннях взяли участь два винищувачі F-15, з американської - два стратегічні бомбардувальники В-1В і чотири винищувачі-бомбардувальники F-35.

Мета навчань - поліпшити спільний потенціал авіації двох країн, а також перевірити тактичні навички військових.

Нагадаємо, раніше Міністерство оборони Японії попросило збільшити військовий бюджет до 5,25 трлн ієн (48,6 млрд доларів) через погрози КНДР.

Йдеться про збільшення оборонного бюджету на 2,5% в порівнянні з 2016 роком на тлі нещодавніх ракетних випробувань Північної Кореї і запуску північнокорейської балістичної ракети над територією Японії.

Згідно з інформацією видання, додаткові кошти планують витратити на модернізацію балістичних ракет, покупку шести винищувачів-невидимок F-35, чотирьох V-22 Osprey, а також передбачаються замовлення на нові військово-морські судна, включаючи підводний човен і компактні бойові кораблі.