ua en ru

Помпео має намір змінити умови ядерної угоди з Іраном

Помпео має намір змінити умови ядерної угоди з Іраном Фото: Майк Помпео (flickr.com/n3tel.jpg)

США працюватимуть з союзниками, якщо умови не будуть виправлені

Кандидат на пост держсекретаря США Майк Помпео в ході виступу в Сенаті заявив, що хоче змінити міжнародну ядерну угоду Ірану, передає Reuters.

Помпео каже, що він "хоче виправити" угоду Ірану. Він зазначив, що США будуть працювати з союзниками для досягнення кращих результатів і кращої угоди.

Санкції США, які були скасовані у відповідності з угодою 2015 року, відомою як Спільний комплексний план дій, відновляться, якщо Трамп не відмовиться від них знову 12 травня. При цьому Помпео сказав, що він все одно буде наполягати на більш жорсткій угоді, навіть якщо Трамп вирішить не відмовлятися від санкцій.

Як відомо, раніше Іран і "шістка" міжнародних посередників (Росія, США, Великобританія, Китай, Франція, Німеччина) 14 липня 2015 року досягли угоди про врегулювання проблеми іранського атома.

Так, було прийнято Спільний всеосяжний план дій, виконання якого знімає з Ірану введені раніше економічні і фінансові санкції з боку РБ ООН, США і Євросоюзу. США виступають за зміну угоди.

Нагадаємо, також у ході виступу Помпео заявив, що США обіцяють оновлений підхід до стримування Росії і завершення м'якої політики, зі свого боку.