ua en ru

Помічника Трампа викрили в переговорах із головним рабином Росії, - NYT

Помічника Трампа викрили в переговорах із головним рабином Росії, - NYT Фото: Джейсон Грінблатт

Йдеться про екс-главу юридичного департаменту Trump Organization Джейсона Грінблатта

Один із помічників чинного президента США Дональда Трампа влітку 2016 року зустрічався з головним рабином Росії Берлом Лазаром. Про це повідомляє газета The New York Times.

Зокрема йдеться про колишнього керівника юридичного департаменту Trump Organization Джейсона Грінблатта, який допомагав Трампу в проведенні виборчої кампанії. За даними видання, інформацію про зустріч підтвердили і Лазар, і Грінблатт, який нині в адміністрації Трампа є спеціальним представником на міжнародних переговорах. Крім того, про підготовку до зустрічі газеті розповів фахівець зі зв'язків із громадськістю Джошуа Нас, який нібито й організував цю зустріч.

За словами Лазара, які приводь видання, в розмові з Грінблаттом йшлося про проблему антисемітизму, про проживаючих у Росії євреїв і російське суспільство в цілому, при цьому головний рабин уточнив, що він не обговорював порядок цієї зустрічі з офіційними особами в Кремлі. Як ідеться у статті, Грінблатт заявив, що питання двосторонніх відносин між РФ і США під час бесіди не піднімалися.

За словами Грінблатта, в ході кампанії він зустрічався з декількома лідерами єврейських громад у світі, а зустріч із Лазаром при цьому він охарактеризував як «можливо, не дуже продуктивну».

Виданню не вдалося виявити даних про те, що на зустрічі обговорювалися питання російсько-американських відносин або скасування санкцій, введених Вашингтоном проти Росії.

Нагадаємо, раніше колишній радник виборчого штабу Трампа Картер Пейдж підтвердив факт своєї зустрічі з послом РФ у США Сергієм Кисляком на національному з'їзді Республіканської партії в Клівленді в липні 2016 року.