ua en ru

Польські слідчі завершили огляд уламків Ту-154М у Смоленську

Польські слідчі завершили огляд уламків Ту-154М у Смоленську Фото: катастрофа під Смоленськом (Wikimedia Commons/Bartosz Staszewski)

Огляд проходив в рамках чергового запиту Польщі про правову допомогу

Польські слідчі у п'ятницю, 7 вересня, завершили огляд уламків Ту-154М у Смоленську, на якому у квітні 2010 року розбився президент Польщі Лех Качинський. Про це повідомляє видання RMF24.

Повідомляється, що п'ятниця, 7 вереся, була останнім днем роботи польських слідчих з перевірки структурних елементів літака Ту-154.

Зазначається, що роботи розпочалися у понеділок, 3 вересня, та велися у співпраці з російськими слідчими, які надали спеціальне обладнання для сферичної фотографії деталей.

Повідомляється, що автобус з польськими слідчими залишив аеропорт Смоленська о 15:40 за місцевим часом.

Відзначається, що огляд частин літака польського президента Качинського проходив в рамках чергового запиту польської сторони про правову допомогу.

Літак польського президента Качинського розбився під Смоленськом 10 квітня 2010 року. Всі 96 осіб, що перебували на борту, загинули. Качинський летів на траурні заходи в Катинь, де поховані польські військовослужбовці, розстріляні НКВС СРСР в 1940 році.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Росія застосувала надзвичайні заходи для захисту уламків польського літака Ту-154М в Смоленську. фрагменти конструкції машини були поміщені у так звану стерильну зону, а район навколо аеропорту контролюється армією і спецслужбами РФ.

Крім того, раніше екс-міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич заявив,Росія могла підробити чорні ящики з борту ТУ-154М після Смоленської катастрофи.