ua en ru

У Польщу прибули 250 солдатів танкової бригади США

У Польщу прибули 250 солдатів танкової бригади США Фото: перші американські військові прибули до Польщі

Американська 3-я танкова бригадна бойова група розпочинає дев’ятимісячну зміну в рамках операції Atlantic Resolve

В Польщу на аеродром у Вроцлаві (Нижнє-сілезьке воєводство) та на полігон неподалік Жаґаня (Любуське воєводство) прибули 250 американських солдатів частини танкової бригади США, яка повинна зміцнити східний фланг НАТО. Про це повідомило "Польське радіо".

Як зазначає видання, новоприбулі військові мають лише індивідуальну зброю.

Зі столиці Нижньої Сілезії вони будуть направлені у відповідні частини.

В рамках першої ротації командування бригади та інженерні батальйони з забезпеченням будуть розміщені у військових об’єктах в Жаґані, Свєнтошові, Сквєжині і Болєславці.

Згідно з повідомленням, американська 3-я танкова бригадна бойова група розпочинає першу, дев’ятимісячну зміну в рамках операції Atlantic Resolve, яка відбувається в рамках програми збільшення американської присутності у Європі.

Зазначимо, 6 січня у німецькому порті Бремергафен розвантажено тяжке озброєння цієї бригади, яке буде доставлено до Польщі залізницею та військовими конвоями.

Американські війська здебільшого будуть розташовані у Західній Польщі, проте діятимуть у всьому регіоні, на східному фланзі НАТО, зокрема, будуть навчатися і проходити вишколи на території усієї Польщі.

Нагадаємо, у РФ заявили, що Росія може "жорстко відповісти" США на розміщення сил і військової техніки в Європі.