ua en ru

У Польщі суд зобов'язав прем'єра країни спростувати свої слова

У Польщі суд зобов'язав прем'єра країни спростувати свої слова Ілюстративне фото (twitter.com/nab_ukr)

Польський суд дав дві доби на те, щоб Матеуш Маровецький спростував власні слова

Апеляційний суд Варшави 26 вересня 2018 постановив, що прем'єр країни Матеуш Моравецький повинен протягом двох діб спростувати свої слова, які були сказані ним 15 вересня 2018 в рамках виборчої програми. Про це повідомляє Reuters.

Мається на увазі заяви, що стосуються виконання урядом програми з будівництва дорожньої інфраструктури, які сказав Моравецький під час мітингу правлячої партії "Право і справедливість".

Він заявив, що вони за півтора року витратили на місцеві дороги більше грошей, ніж попередня правляча коаліція "Громадянська платформа" витратила за вісім років перебування при владі.

Через ці слова "Громадянська платформа" подала в суд позов. Адвокат Моравецького заявив, що не згоден з рішенням суду, але швидше за все воно буде виконано.

Також у "Громадянській платформі" виступили з вимогою, щоб Моравецький подав у відставку.

"Сьогодні я хочу сказати дуже серйозно: це дискредитація і ганьба, людина честі має піти у відставку у такій ситуації", - заявив голова "Громадянської оборони" Гжегож Схетин.

Нагадаємо, на українсько-польському кордоні виникли черги з-за страйку. Черги утворилися в цілому з 400 автомобілів і 460 вантажівок.